P1010222.JPG

 

Ez a F.A.R.E. által életre hívott mozgalom több, mint 10 éves múltra tekint vissza Európában. Célja a harc a rasszizmus és a diszkrimináció ellen az élet minden területén, de főleg a focipályákon. Idén közel 2000 rendezvény kerül megrendezésre Európa szerte, a mozgalom jegyében. A mozgalom célja, hogy a legnépszerűbb sporton, a focin keresztül irányítsa a figyelmet a rasszizmus és a diszkrimináció egyre terjedő térhódítására. A „Futballal a rasszizmus és a megkülönböztetés ellen” Európa legnagyobb lélegzetű mozgalmává nőtte ki magát.

Október 9.és 23. között, az amatőrök és a profi focisták,- beleértve a UEFA, a Bajnokok Ligája és az európai selejtezőkön játszó nemzetközi csapatokat- is szerepelni fognak a kampányban,megszólítva ezzel  a világon mindenütt a szurkolókat.

20141017_135122.jpg

A Győri Kossuth Lajos Általános Iskola Újvárosi Gyerekekért Alapítványa 10. éve tagja a mozgalomnak.

A mozgalom keretében készítettek plakátokat, festettek saját tervezésű pólókat, mozaikot, engedtek lufikat antirasszista jelmondatokkal, kirakták az aktuális jelmondatot labdákkal,piros lapot mutattak a rasszizmusnak, zöldet a fair play-nek, hívták meg válogatott focistákat, néztek rasszista témájú filmet és minden évben focibajnoksággal fejezték be a programot.

20141017_135445.jpg

 

20141017_135146.jpg

 

 

A „Football People” akció keretében, 2014. okt. 17-én 14 órakor megnyitották a kiállításukat az elmúlt 10 év eseményeiből. A rendezvényen megjelent az MLSZ Győr-Moson –Sopron Megyei Igazgatósága Társadalmi Elnökségének képviseletében Turbék István magyar bajnok a Rába ETO volt focistája ,és Pozsgai Péter Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városmarketing, Kulturális és Sport Főosztály Sportügyi Osztályának vezetője is.

A kiállítás megtekintése után következett a már megszokott barátságos mérkőzés a az Eötvös iskola csapatával. Sajnos az ég nem volt kegyes, szakadt az eső és hideg is volt. Ennek ellenére a srácok három mérkőzést is játszottak, az utolsót már vegyes csapatokkal, kicsik-nagyok egy csapatban.

20141017_151541.jpg

20141020_111516.jpg

CAM00369.jpg

CAM00354.jpg

Sajnos megint kikaptak, de mindenki jól érezte magát. Két Fair Play díjat adtak át, minden csapatból jutalmazták a legjobb játékost is.

Köszönik a FARE segítségét.

A Győr Plussz TV felvételt készített az eseményről, és a Győr Plussz rádió beszélgetést folytatott Bán Éva főszervezővel az egész mozgalomról és az ő tevékenységükről a mozgalomban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fare.blog.hu/api/trackback/id/tr146866809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása