Szakmai kerekasztalokat szervez október 9-10-én a FARE (Football against racism in Europe) akcióhét keretében az Magyar Labdarúgó Szövetséggel partnerségben a Szubjektív Értékek Alapítvány. Céljuk a szurkolói rasszizmus helyzetének feltérképezése valamint a lehetséges eszközök megvitatása és a sport mint a társadalmi integráció jó gyakorlatainak bemutatása.

2014 AW FB Hungarian_web.jpeg

 

Futball-szakemberek, civil szervezetek részvételével rendezik meg az idei FARE akcióhét szakmai eseményét a Groupama Arénában. A minden év októberében nemzetközi szinten zajló kampány illetve rendezvénysorozat célja a labdarúgást övező rasszizmus visszaszorítása. Az UEFA legfontosabb civil partnerének számító FARE 2001 óta 46 országban több mint 4.600 eseményt támogatott. Magyarországon is több rendezvény kerül megrendezésre a fentiek mellett a Farkas János Alapítvány Békéscsabán, a Kossuth Lajos Általános Iskola Győrben, a FRIGO Egyesület, a Szigeti Alapítvány és a Mahatma Gandhi Egyesület Budapesten szervez eseményeket.

További információk az alábbi linkeken:

http://www.szubjektiv.org/focival-a-rasszizmus-ellen-magyarorszagon/

http://www.farenet.org/campaigns/football-people-action-weeks/2014-list-activities-2/hungary/

A bejegyzés trackback címe:

https://fare.blog.hu/api/trackback/id/tr686767407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása