A FARE által életre hívott mozgalom több, mint 10 éves múltra tekint vissza Európában. Célja a harc a rasszizmus és a diszkrimináció ellen az élet minden területén, de főleg a focipályákon. 2014-ban több közel 2000 rendezvény kerül megrendezésre Európa szerte a mozgalom jegyében. A mozgalom célja, hogy a legnépszerűbb sporton, a focin keresztül irányítsa a figyelmet a rasszizmus és a diszkrimináció egyre terjedő térhódítására.

gyor151.jpg

A „Futballal a rasszizmus és a megkülönböztetés ellen” Európa legnagyobb lélegzetű mozgalmává nőtte ki magát. Idén október 8.és 22. között, az amatőrök és a profi focisták,- beleértve a UEFA, a Bajnokok Ligája és az európai selejtezőkön játszó nemzetközi csapatokat- is szerepelni fognak a kampányban megszólítva ezzel a világon mindenütt a szurkolókat. A Győri Kossuth Lajos Általános Iskola Újvárosi Gyerekekért Alapítványa 11 éve tagja a mozgalomnak.

A mozgalom keretében készítettek plakátokat, festettek saját tervezésű pólókat, mozaikot, engedtek lufikat antirasszista jelmondatokkal, kirakták az aktuális jelmondatot labdákkal, piros lapot mutattak a rasszizmusnak, zöldet a fair play-nek, kiállítást rendeztek az elmúlt 10 év eseményeiből, hívtak meg válogatott focistákat, néztek rasszista témájú filmet és minden évben focibajnoksággal fejezte be a programot.

A Győri Kossuth Lajos Általános Iskola a „Football People” akció keretében, 2015. okt. 22-én két mérkőzést bonyolított le.

gyor152.jpgA Speciális Iskola női olimpiai bronzérmesei ellen próbálkoztak volna, de egy igazi örömjáték sikeredett, ugyanis diákjaink ismerték egymást, így az edző Szünstein Mónika javaslatára vegyes csapatok játszottak egymás ellen. Azért hívták meg a lányokat, mert környezetünkben sajnos a nők eléggé háttérbe szorulnak, és sajnálatos, de a hátrányosan megkülönböztetett csoporton belül a női lakosság szintén hátrányos megkülönböztetésben részesül. A sporton keresztül hívtuk fel a figyelmet arra, hogy a nők, bár fizikumuk szerint gyengébbek, ugyanolyan értékesek, mint a férfiak.

gyor156.jpg

A fiúk az Eötvös iskola ellen remekeltek. Visszanyerték a vándorkupájukat.Mérkőzésenként és csapatonként Fair-play díjat és a legjobb játékosnak járó díjat osztottak ki.A jutalmak kupák és FARE feliratú pólók voltak.

Ebben az évben az időjárás is nagyon kegyes volt. Végig ragyogott a nap. Köszönjük a csapatoknak a részvételt és a sportszerű játékot.

 gyor153.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fare.blog.hu/api/trackback/id/tr248025254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása