A Football People Akcióhetek nagy nyilvánosságot kap ezekben a napokban, mert mindegyik Bajnokok Ligája és Európa Liga meccsen diszkrimináció és előítélet ellenes üzeneteket fognak közvetíteni.

Chances-of-German-teams-in-Champions-League-2012-13-181098.jpg

Negyven meccsen, a világ legmagasabb presztízsű csapatai közt az egyik legnagyobb közönséget elérő társadalmi célú üzenetét láthatja majd sokezer szurkoló a stadionokban illetve milliók a tévéképernyőkön.

Minden stadionban megvalósulnak a következők:

• Egy félperces videóüzenet nagyméretű képernyőkön kivetítve

• A stadion hangosbeszélőjének különleges üzenete

• A játékoskísérő gyermekek Unite Against Racism (Együtt a rasszizmus ellen) feliratú pólókban lesznek

• A csapatkapitányok Unite Against Racism feliratú karszalagot hordanak

Michel Platini UEFA elnök a következő szavakkal támogatta a kampányt "Az UEFA elkötelezett a megkülönböztetés elleni küzdelemben a labdarúgás területén és arra biztatunk minden szurkolót, hogy álljon mellénk, tiszteljük együtt a játékosokat, az ellenfeleket, a más nemzetiségű, vallású vagy szexuális orientációjú szurkolótársainkat. Már tíz éve dolgozunk a FARE hálózattal és folytatjuk is a közös törekvésünket a foci egységének megteremtéséért."

143037__max_news.jpg
A 42 országban zajló kampányesemények helyi és országos szinten valósulnak meg. Magyarországon a bicskei menekülttábor lakóinak csapata játszott a parlamenti és az újságíró-válogatott ellen szombaton. A meccsekről hamarosan elkészül a beszámolónk és posztoljuk azt itt a FARE blogon.


A bejegyzés trackback címe:

https://fare.blog.hu/api/trackback/id/tr114865040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása