A rasszizmus elleni küzdelmet a focipályákon folytató kampány és a mögötte álló európai hálózat már 1999 óta dolgozik ezen a területen.

Ahogy a FARE vezetői Howard Holmes és Yvette Jarvis írják:

Sok ember él át nehéz időket. A gazdasági válság általános bizonytalanság vezetett, sok európainak komoly nehézséget okoz az életszínvonaluk fenntartása, és ennyi munkanélküli fiatallal a kontinensen joggal tarthatunk egy "elveszett generációtól".

Egyes országokban a másság iránti intolerancia, a bevándorlók és kisebbségek iránti ellenszenv, és a gyűlölet új formái olyan kihívásokat jelentenek, amelyeken joggal hihettük, hogy már túl vagyunk.

A FARE hálózat abban hisz, hogy a sport és jelen esetben a foci által olyan pozitív üzenetekkel érjük el az európaiakat, melyek változásokat hoznak a kirekesztett emberek életében.
A hazai eseményeket a Szubjektív Értékek Alapítvány, a Mahatma Gandhi Egyesület, a Friss Gondolatok Egyesület és az Újságírók a rasszizmus ellen csapatai koordinálják.

A bejegyzés trackback címe:

https://fare.blog.hu/api/trackback/id/tr84887805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása